Ordu, eğitimde 58. sırada - Mir Kuzey -
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü'nün Kültürel etkinlikleri çerçevesinde Vali Kenan Çiftçi'nin daveti üzerine Ordu'ya gelen öykü-roman yazarı Gülten Dayıoğlu, söyleşi ve imza gününde okuyucularıyla buluştu.
Ordu kültür Sanat Merkezi Büyük Salon'da gerçekleştirilen söyleşi ve imza gününde Vali Kenan Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, öğretmenler ve öğrenciler hazır bulundu.
Gülten Dayıoğlu'nun söyleşi ve imza günü için düzenlenen programda bir konuşma yapan Vali Kenan Çiftçi, "Öykü ve roman yazarı Gülten Dayıoğlu'nu Ordu'da ağırlamaktan ve öğrencilerle bir araya getirmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek ünlü yazar Dayıoğlu'na teşekkür etti.
Konuşmasında eğitim konusuna da değinen Vali Çiftçi, eğitimde 1300 proje uygulandığını söyleyerek, eğitimde 58.sırada olan Ordu'nun 40'lı rakamlara kadar düşeceğini ifade etti ve eğitime katkı veren, emek harcayan öğretmen, öğrenci ile velilerimize can-ı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen ise konuşmasında, "Kültür ve sanat şehri olan Ordu'da ünlü yazar Gülten Dayıoğlu ile birlikte olmaktan onur duyuyoruz. Ordu, birçok yazar yetiştiren önemli bir il" diyerek, öykü ve roman yazarı Gülten Dayıoğlu'nun Ordu'ya gelmesinde büyük katkı ve destek veren Vali Kenan Çiftçi'ye teşekkürlerini sundu.
Konuşmaların ardından söyleşi bölümüne geçildi. Öykü ve roman yazarı Gülten Dayıoğlu, yazarlığının İlkokul 3. sınıfta başladığını, o sıralarda eğitim gördüğü öğretmeninin kendisini keşfedip, "Sen Yazar Olacaksın" dediğini hatırlatarak, bir çocuğun geleceği ile ilgili görüşü ilkokul öğretmeninin ortaya koyabildiğini, öğretmenlerin aileden daha fazla dikkatli olduğunu söyledi.
Genç yaşta çok okumanın kişinin geleceğini belirlemekteki önemine de değinen Yazar Gülten Dayıoğlu, çok okumakla kültür altyapısının da güçlendirildiğini belirtti. Kitap okumanın kendisine kazandırdıklarını ve okudukları takdirde çocukların neleri elde edebileceklerini örneklerle anlattı.
"Okuma alışkanlığı ailede başlar, okulda pekişir yaşam boyu sürer. Aile çok küçük yaşlardan itibaren kitap dergi, gazete okuyarak örnek olmalıdır. Ana babalar çocuklarına da kitap okumalıdırlar. Aile kitaba önem verirse, çocuk da önem verir. Okullarda da okuma alışkanlığını pekiştirici etkinlikler yapılırsa, çocuk giderek okumayı yaşam biçimi edinir" diyen Gülten Dayıoğlu,"Kitap benim gözümde bir anne gibi. Kitap, en etkin eğitim araçlarından bir tanesi ve hayatta her şeyin temeli" diye konuştu.
Konuşmasında, Ordu'ya ilk kez geldiğini ve çok beğendiğini katılımcılarla paylaşan Gülten Dayıoğlu, "Ben Sinop şehrine âşıktım. Şimdi ise, kalbimin diğer yarısı Ordu oldu" dedi ve kendisini Ordu'ya davet ettiği için Vali Kenan Çiftçi'ye teşekkürlerini sundu.
Gülten Dayıoğlu Söyleşinin sonunda öğrenciler tarafından yöneltilen soruları yanıtladı. Ardından, Vali Kenan Çiftçi tarafından Öykü ve roman yazarı Gülten Dayıoğlu'na plaket ve çiçek takdim edildi.
Daha sonra Gülten Dayıoğlu, okurları ile bir araya gelerek kitaplarını imzaladı.